Brez Lare Opeka na glavnem turnirju, Tokić proti prvemu nosilcu

V odločilni tekmi za uvrstitev na glavni turnir WTT Contender Laško presented by I feel Slovenia, ki v organizaciji NTK Krka poteka v dvorani Tri Lilije, je Lara Opeka z 0:3 (-9, -8, -4) izgubila proti prvi nosilki kvalifikacij, Hrvatici Mateji Jeger. V četrtek bodo tako v posamični konkurenci od slovenskih predstavnikov nastopili Bojan Tokić, Deni Kožul, Peter Hribar, Ana Tofant, Katarina Stražar in Aleksandra Vovk. Najtežje delo čaka najbolj izkušenega slovenskega igralca, Tokića, ki se bo pomeril s prvim nosilcem turnirja, Kitajcem Lin Gaoyuanom.

Najboljša hrvaška igralka na svetovni lestvici, Mateja Jeger, ki je na svetovni lestvici na 123. mestu, Lara Opeka je recimo na 648., je opravičila vlogo favoritinje. V prvih dveh nizih je dvajsetletna igralka ljubljanskega Kajuh Slovana še držala korak s šest let starejšo Hrvatico, ki je bila v končnicah bolj zbrana. V tretjem nizu pa je Mateja Jeger že na začetku prišla do treh točk prednosti, ki jih je držala vse do izida 7:4, nato pa je s štirimi zaporednimi točkami zasluženo prišla do zmage in s tem do uvrstitve na glavni turnir.

Neugoden žreb za slovenske predstavnike

Najvišje postavljena Slovenka na turnirju v Laškem, Ana Tofant (245. igralka svetovne lestvice IIT), ki je zaradi klubskih obveznosti v Franciji morala izpustiti nedavno državno prvenstvo na Rakeku, bo v prvem krogu glavnega turnirja igrala s najboljšo Čilenko Paulino Vega (75.). Še težje delo med 32 najboljšimi igralkami čaka Aleksandro Vovk (292.), povratnico v slovensko reprezentanco, ki se bo pomerila z drugo nosilko turnirja, Portoričanko Adirano Diaz (19.), izredno zahtevno nasprotnico pa bo imela tudi aktualna slovenska državna prvakinja, Katarina Stražar (298.), ki bo igrala s tretjo nosilko turnirja, Romunko Bernadette Szocz (25.).

Tudi v moški posamični konkurenci žreb nikakor ni bil naklonjen izbrancem Andreje Ojsteršek Urh. Bojan Tokić (65.) bo tako igral celo proti prvemu nosilcu turnirja, sicer sedmemu igralcu sveta, Kitajcu Lin Gaoyuanu. Ob tem, ko bo moral poskrbeti, za kar najboljšo svojo predstavo, bo imel kot selektor belgijske reprezentance na glavnem turnirju tudi dva svoja predstavnika, Olava Kosoloskya in Laurensa Devosa, ki sta bila uspešna v kvalifikacijah. Deni Kožul, ki je na 110. mestu svetovne lestvice, bo v prvem krogu igral proti Japoncu Jinu Takuyu (49.), najmlajši v slovenski moški reprezentanci, Peter Hribar (300.) pa se bo pomeril z Angležem Paulom Drinkhallom (58.).

V četrtek bodo na sporedu tudi boji v moških in ženskih dvojicah ter v mešanih dvojicah. Med moškimi dvojicam bodo slovenske barve branili Žiga Žigon in Aljaž Godec ter Tilen Cvetko in Peter Hribar, med ženskimi dvojicami Polona Horvat in Nuša Kadiš, Tjaša Novak in Lara Opeka, Sara Tokić in Enya Moltara ter Katarina Stražar in Lea Paulin, med mešanimi dvojicami pa Katarina Stražar in Deni Kožul, Tilen Cvetko in Lea Paulin ter Ana Tofant in Peter Hribar.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh