Branilci naslova iz Tarragone v četrtfinalu z Alžirijo

Prvi dan ekipnega turnirja na sredozemskih igrah v Oranu je slovenska moška reprezentanca v prvem dvoboju s 3:0 premagala Ciper, v drugem pa s 3:1 še Grčijo. V četrtfinalu se bo v ponedeljek pomerila z Alžirijo. Ženska reprezentanca je v obeh tekmah izgubila z 0:3, v prvem dvoboju je bila boljša od njih Portugalska, ki je druga nosilka turnirja, v drugem pa Španija, ki je četrta nosilka.

V igri dvojic sta Darko Jorgić in Deni Kožul v prvem dvoboju s Ciprom premagala dvojico Josif Elia in Marios Yingoua. Trenutno osmi igralec svetovne lestvice ITTF, Jorgić, je brez večjih težav v posamičnem dvoboju ugnal Elio, medtem ko je bil Kožul boljši od Yingoua.

Nekaj več težav sta Jorgić in Kožul imela v dvoboju z Grčijo, saj sta v petem nizu s 13:11 premagala Konstantinosa Konstantinopoulosa in Ioannisa Sgouropoulosa. Lažje delo je imel nato Jorgić proti Konstantinopoulosa, medtem ko je Sgouropoulos s 3:1 premagal Kožul. Toda 175. igralec svetovne lestvice je bil proti Jorgiću brez pravih možnosti za zmago.

V četrtfinalu bo Slovenija igrala z Alžirijo, drugi pari pa so Španija – Italija, Srbija – Portugalska in Grčija Egipt.

Po pričakovanjih so manj uspeha imele varovanke Vesne Ojsteršek, ki so bile na turnirju zadnjo postavljene nosilke. Temu primeren je bil tudi žreb, saj so se pomerile z drugimi nosilkami, Portugalkami in četrto postavljenimi nosilkami, Špankami. Na obeh tekmah so ostala brez zmage, z malce sreče in več zbranosti pa bi na obeh tekmah lahko iztržile tudi kaj več. Tako je dvojica Katarina Stražar in Ana Tofant proti Portugalkama Ines de Matos Rodrigues in Serai izgubili z 2:3 (-7, 14, 16, -8, 16), v posamičnih dvobojih pa je Sara Tokić izgubila z Jieni Shao z 0:3, s 3:0 pa je bila Rodrigues de Matos boljša od Katarine Stražar. Tretji niz se je končal z izidom 13:11 za Portugalko.

V dvoboju s Špankami sta Tofantova in Tokićeva z 1:3 izgubili proti dvojici Sofia Xuan Zhang Xu in Maria Xiao Yao. Tofantova je nato z 1:3 izgubila proti Zhang Xu, Tokićeva pa z 0:3 proti Xiao Yao.

Z dvema porazoma so Slovenke končale z ekipnimi boji.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh