Branilca naslova začela z zmagama

V prvem krogu v obeh 1. SNTL, ki se v novi sezoni igra po spremenjenem sistemu tekmovanja do štirih zmag, po treh posameznih dvobojih pa se igrajo tudi dvojice, sta lanskoletna državna prvaka prišla do pričakovanih zmag. Ženska ekipa Kajuh Slovana je s 4:1 zmagala v Puconcih, medtem ko je bil ŠD SU v prvi moški ligi s 4:0 boljši od Vesne I.

Ker je v 1. SNTL za ženske le sedem ekip, je bila Letrika v prvem krogu prosta. Do edine gostujoče zmage je prišel Kajuh Slovan, ki je tudi brez obolele Enye Moltara premagal Kemo Murexin. Z dvema zmagama se je izkazala Tjaša Novak, ki je bila uspešna tudi v paru z Laro Opeka, ki je zmagala enkrat, v domači ekipi je do zmage proti Katarini Lešnjak prišla Blažka Harkai. Dvakrat je praznih rok ostala Ana Kovačec, enkrat Ema Crnkovič ter dvojica Harkai in Crnkovič.

Še bolj napeto je bilo v Izoli, kjer je Arrigoni s 4:2 premagal Logatec. Za prvi letošnji točki Izolčank sta bili najbolj zaslužni Jana Ludvik in Manca Paljk, ki sta dobili oba posamezna dvoboja. V gostujoči ekipi je enkrat slavila Nina Zupančič, Logatčanke pa so bile uspešne tudi v dvojicah (Nina Zupančič, Kaja Okorn). Jana Ludvik je bila boljša od Kaje Okorn in Nine Zupančič, ki je sicer premagala Vito Kocjančič, Manca Paljk pa je brez izgubljenega niza bila boljša od Izabel Roner in Kaje Okorn.

Čeprav je na Ravnah Inter Diskont s 4:0 premagal Cirkovce, do zmage le ni prišel na tako lahek način, saj je Nuša Kadiš Katjo Kranjc premagala šele v petem nizu, prav tako je v petem nizu do zmage prišla dvojica Polona Horvat in Nuša Kadiš, ki je bila boljša od Ine Unger in Katje Kranjc. V drugem dvoboju je Nika Pandev s 3:0 ugnala Ino Unger, v tretjem pa Polona Horvat s 3:1 Zojo Žolek.

Izidi v 1. SNTL za ženske, 1. krog

Pet zmag za domače ekipe

V 1. SNTL za moške so v prvem krogu vse domače ekipe zmagale s 4:0. ŠD SU je bil v svoji dvorani boljši od zaloške Vesne, za katero je edini niz proti Juretu Slatinšku osvojil Taj Lavrič. V prvem dvoboju je Jožko Omerzel premagal Zala Šeska, nato pa Uroš Slatinšek še Bojana Paviča. Tudi igra dvojic je pripadla domači ekip, zanjo sta igrala Jožko Omerzel in Mark Gazvoda, za Vesno pa Zal Šesek in Taj Lavrič.

Inter Diskont je brez večjih težav ugnal novomeško Krko in to brez izgubljenega niza. Mitja Horvat in Žiga Kristijan Žigon sta ob zmagah v posamičnih dvobojih slavila tudi v dvojicah, do ene zmage je prišel tudi Andrej Bač, medtem ko so za Krko igrali Aljaž Šmaljcelj, Denis Pintar in Tomaž Kralj ter dvojica Aljaž Šmaljcelj in Denis Pintar.

V Lučah je Savinja I igrala proti Mengšu I. Brin Vovk Petrovski je bil s 3:0 boljši od Klemna Jazbiča, Jaka Golavšek pa od Roka Trtnika, medtem ko je Patrik Rosc odpor Andraža Avblja strl v petem nizu, tako kot tudi dvojica Jaka Golavšek in Brin Vovk Petrovski, ki sta premagala Klemna Jazbiča in Andraža Avblja.

Štirje dvoboji so bili tudi v Puconcih, kjer je bila lanskoletni finalisti končnice državnega prvenstva, Kema Murexin boljši od Kajuh Slovana. Damjan Zelko je s 3:0 premagal Andraža Novaka, Luka Norčič s 3:1 Oleksandra Palchikovsksega in Tomaž Pelcar s 3:0 Bora Brodnjaka. S 3:0 se je končal tudi obračun dvojic, v katerih sta Damjan Zelko in Tomaž Pelcar premagala Andraža Novaka in Bora Brodnjaka.

V Mariboru so domačini s 4:1 premagali velenjski Tempo. Edino zmago za Velenjčane je priigral že v prvem dvoboju Andrej Godec, ki je bil s 3:2 boljši od Gregorja Komaca, s 3:2 pa se je  končal tudi obračun med Tomažem Roudijem in Tadejem Voduškom. Najbolj zanesljivo je do zmage prišel Matevž Črepnjak, ki je bil s 3:0 boljši od Patrika Videca, s čimer je domačo ekipo popeljal do vodstva. Prve točki v sezoni, sta potrdili dvojica Gregor Komac in Matevž Črepnjak, ki sta s 3:1 ugnala Miho Kljajiča in Tadeja Voduška ter Gregor Komac, ki je, prav tako s 3:1, premagal Miho Kljajiča.

Izidi v 1. SNTL za moške, 1. krog

V 2. SNTL za moške tri ekipe brez poraza

Začelo se je tudi državno prvenstvo v 2. SNTL za moške, ki se v novi sezoni igra na šest zmag, ker pa se igrajo tudi dvojice, je možen remi. Kar dva ima po prvih dveh krogih Xiom Muta, ki je neodločeno igrala proti ekipama Mengeš Mengeš Racketry II in Savinja Plasard II. Oboji so bili boljši od Ptuja, Savinjčani s 6:0, Mengšani s 6:1. Brez poraza po dveh odigranih tekmah so v ekipah Arrigoni I in Rakek, ki sta prišli do dveh zmag, brez poraza pa je tudi Sobota, ki pa je igrala le eno tekmo, v kateri so v gosteh v sosedskem dvoboju s 6:2 premagali Kemo Murexin II. Izolčani so bili doma s 6:2 boljši od Ilirije, tako kot tudi s 6:4, nato pa so s 6:2 ugnali še Logatec, ki je pred tem s 4:6 izgubil proti Rakeku.

Izidi v 2. SNTL za moške, 1. krog

  1. SNTL v dveh skupinah

V 3. SNTL za moške sta v novi sezoni vzhodna in zahodna skupina. Z maksimalnim izkupičkom so v vzhodni skupini po dveh odigranih tekmah Inter Diskont II, Vesna II in Cirkovce, v zahodni skupni pa Vrhnika in Arrigoni II. Brez poraza je v zahodni skupini tudi še Melamin, ki pa je odigral le eno tekmo.

Izidi v 3. SNTL za moške – vzhod, 1. krog

Izidi v 3. SNTL za moške – zahod, 1. krog

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh