Avstrijci in Čehinje premočni za slovenski ekipi

V dvorani OŠ Milojke Štukelj se je v Novi Gorici z ekipnimi boji v kadetski kategoriji začelo svetovno prvenstvo za mlade v starostni kategoriji U15 in U19. Videli smo tudi že dva slovenska nastopa, v obeh primerih so se zmage veselili nasprotnik ekipi. Izbrance Jaka Golavška je s 3:0 premagala Avstrija, izbranke Miroslava Tokića pa s 3:0 Češka.

Prvi so za modro mizo stopili slovenski kadeti, ki so morali priznati premoč Avstrijcev. V prvem dvoboju je Julian Rzihauscek premagal najboljšega slovenskega kadeta s 3:0. Obetavno je dvoboj s Petrom Hodino začel Aleks Koren, ki je bil v končnici uvodnega niza na koncu nekoliko premalo zbran, v nadaljevanju pa je bil Avstrijec boljši in je zasluženo zmagal. Podobno kot Jokić je proti Franciszku Kolodziejczyk dvoboj končal tudi Bor Brodnjak.

Avstrija bo v popoldanskem četrtfinalu igrali z Japonsko, preostali pari pa so Južna Koreja – Poljska, Nemčija – Tajvan, Brazilija – Kitajska.

Z malce sreče bi se dvoboj med slovenskimi in češkimi kadetinjami morda lahko končal tudi drugače, če nič drugega, z vsaj enim dobljenim dvobojem. Že v prvem je bila v prvih dveh nizih blizu vsaj častnemu nizu Lana Slatinšek, a je obakrat bila Veronika Polakova bolj zbrana. V drugem dvoboju Hanka Kodetova drugi slovenski predstavnici, Viti Kocjančič, niti v enem trenutku ni dovolila, da bi se ji približala, zato pa je bila najbližje zmagi Neža Gazvoda, ki je proti Anni Holejsovski vodila z 2:1 v nizih. Žal v četrtem nizu sreča ni bila na njeni strani, peti pa je potem pripadel Čehinji.

 

Čehinje popoldne v četrtfinalu čaka tekma s Francijo, preostali pari pa so: Japonska – Tajvan, Indija, Južna Koreja in Kitajska – Nemčija.

Danes se bosta pomerili še obe mladinski ekipi, mladinci bodo igrali s Francijo, mladinke pa čaka obračun z Egiptom.

povezava do uradne strani:

https://worldtabletennis.com/eventInfo?eventId=2711

povezava do ostalih fotografij na SP v Novi Gorici

https://www.flickr.com/photos/ittfworld/

Izida 1. kroga:

Slovenija – Avstrija 0:3

Luka Jokić – Julian Rzihauschek 0:3 (-4, -6, -4), Aleks Koren – Petr Hodina 0:3 (-10, -3, -4), Bor Brodnjak – Franciszek Kolodziejczyk 0:3 (-5, -4, -5).

Slovenija – Češka 0:3

Lana Slatinšek – Veronika Polakova 0:3 (-9, -9, -5), Vita Kocjančič – Hanka Kodetova 0:3 (-6, -6, -2), Neža Gazvoda – Anna Holejsovska  2:3 (-7, 9, 9, -10, -6).

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh