Arrigoni brez Ludvikove nemočen proti Kajuh Slovanu

V zadnji prvi polfinalni tekmi končnice 1. SNTL za ženske je v ponovljenem lanskem finalu Kajuh Slovan v gosteh premagal Arrigoni s 5:0. Aktualne državne prvakinje so tekmo odigrale brez svoje najboljše igralke Jane Ludvik. Za Kodeljevčanke sta po dve zmagi prispevali Lara Opeka in Enya Moltara, eno pa je dodala Tjaša Novak. V prvi polfinalni tekmi je bila Vesna, prav tako v gosteh, boljša od Keme Puconcev s 5:1. Povratni tekmi bosta v sredo, 9. junija, morebitni tretji pa v soboto, 12. junija, obe v Ljubljani.

Izolčanke v primerjavi s prejšnjo sezono letos igrajo brez Lee Paulin, ki zdaj igra za avstrijsko ekipo Ossiachersee Bodensdorf 1, pred polfinalom končnice pa so ostale še brez obolele Jane Ludvik. Proti igralkam Kajuh Slovana tako niso imele prav veliko možnost za uspeh. Na drugi strani so varovanke Špele Polončič, ki je bila s Kajuh Slovanom leta 1997 in 1999 kot igralka že državna prvakinja, resno vstopile v tekmo in jo tudi zanesljivo dobile.

Aktualna kadetska državna prvakinja Enya Moltara je s 3:1 premagala Manco Paljk, s 3:1 pa je bila boljša tudi od Katrine Lydie Sterchi, ki je v rednem delu prvenstva osemkrat zmagala in trikrat izgubila. Do dveh zmag je prišla tudi reprezentantka Lara Opeka, ki jo od 22. do 27. junija čaka posamično evropsko prvenstvo v Varšavi. Brez izgubljenega niza je bila boljša od najmlajše igralke na tekmi, Vite Kocjančič, in Mance Paljk, s 3:0 pa je Sterchijevo premagala Tjaša Novak.

V petek in soboto sta bili odigrani tudi obe polfinalni tekmi končnice v 1. SNTL za moške. Najboljša ekipa rednega dela prvenstva, ŠD SU, je v petek v Puconcih premagal domačo Kemo s 5:0, dan pozneje pa je bil aktualni državni prvak, Maribor, doma s 5:1 boljši od Fužinar Inter Diskonta. Tudi v prvi moški ligi se bosta povratni tekmi igrali v sredo, 9. junija, domačina bosta ŠD SU in Fužinar Inter Diskont, Novomeščani in Ravenčani pa bodo igrali doma tudi v morebitni tretji tekmi.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh