Ana Tofant se je pridružila Jorgiću in Tokiću

Drugi dan evropskega prvenstva v Varšavi za posameznike in dvojice je bila v slovenskem taboru najbolj zadovoljna Ana Tofant, ki se je uvrstila v glavni žreb tekmovanja. Blizu napredovanja je bila tudi Katarina Stražar, vendar je v repasažu po vodstvu z 2:1 izgubila proti Srbkinji Sabini Šurjan. V glavnem žrebu bo med moškimi dvojicami s Hrvatom Tomislavom Pucarjem igral tudi Darko Jorgić, ne pa tudi Bojan Tokić in Deni Kožul. Aktualni slovenski državni prvak, Kožul, je zaradi bolezni moral predčasno končati z evropskim prvenstvom.

Smola Denija Kožula

Že prvi dan evropskega prvenstva je imel Kožul veliko zdravstvenih težav, kljub temu pa se mu je v posamični konkurenci uvrstiti v repasaž, v mešanih dvojicah pa s Stražarjevo v žreb. Toda danes bi bil njegov nastop preveč tvegan, zato je vse svoje dvoboje predal. Tudi tistega v dvojicah, kjer bi z Bojanom Tokićem igral v kvalifikacijah kot tistega s Stražarjevo, ko bi v prvem krogu glavnega žreba igrala proti slovaškemu paru Lubomir Pistej in Barbora Balazova.

Kar zaradi bolezni ni uspelo Kožulu, je v repasažu Tofantovi. V dopoldanskem programu je s 3:0 (6, 2, 3) v skupini 16 premagala Lindo Zeqiri s Kosova in s tem osvojila drugo mesto. Dobro dnevno formo je unovčila tudi v repasažu, kjer je bila s 3:0 (9, 8, 5) boljša še od Grkinje Elisavet Terpou. Z zmago s 3:2 (-11, -9, 6, 8, 8) proti Luksemburžanki Tessy Gonderinger je drugo mesto v skupini 11 osvojila tudi Stražarjeva, ki je bila v repasažu proti Sabini Šurjan blizu uspeha, saj je vodila z 2:1 v nizih, na koncu pa je srbska igralka s preobratom prišla do zmage s 3:2 (-2, 7, 9, -5, -4). Še drugič pa je v skupini 5 izgubila Lara Opeka. Debitantko na članskem evropskem prvenstvu je s 3:1 (12, 7, 5) premagala Litovka Kornelija Riliskyte.

»Ana je svoje delo opravila zelo dobro, žal pa mi je za Katarino, kajti ta predkrog s Šurjanovo zanjo res n bil ugoden žreb. Še zlasti, ko vidim, kakšni so bili drugi pari,« je izpad Stražarjeve komentirala Vesna Ojsteršek, selektorica slovenske ženske reprezentance.

Jorgić prvenstvo začel z zmago

V svojem prvem nastopu na letošnjem evropskem prvenstvu se je zmage veselil najbolje uvrščeni slovenski igralec na svetovni lestvici, Jorgić. Vendar sta se morala s Pucarjem pošteno potruditi, da sta zlomila odpor Aleksandra Lusina iz Estonije in Moldavca Vladislava Ursuja. Končni izid je bil 3:2 (-9, 2, 7, -11, 6). S porazom se je od evropskega prvenstva poslovil tudi Peter Hribar, ki je med dvojicami z Italijanom Marcom Rechom Daldosso izgubil proti Turkoma Ibrahimom Gündüzom in Abdullahom Yingenlerjem z 1:3 (-9, 9, -8, -11).

Neugoden žreb za slovenske predstavnike

V četrtek se bodo začeli tudi boji v glavnem delu v posamični konkurenci, žreb pa za slovensko izbrano vrsto ni bil najbolj ugoden. Jorgić, osmo postavljeni nosilec, se bo v prvem krogu pomeril s Hrvatom Željkom Filipom, v primeru zmage pa v drugem krogu proti zmagovalcu dvoboja med Italijanom Marcom Rech Daldossom in Švedom Antonom Kallbergom. Izkušeni Tokić, za katerega bo to sploh prvi letošnji nastop v Varšavi, bo v uvodnem krogu igral proti Čehu Tomasu Polanskim. Če bo Novogoričan ta dvoboj dobil, se bo v drugem krogu pomeril z boljšim iz dvoboja med Nemcem Ruwenom Filusom in Srbom Zolzanom Petom. V osmini finala pa bi se Jorgić in Tokić lahko srečala med sabo, a bosta pred tem morala obakrat zmagati.

Nič kaj lahko delo v prvem krogu glavnega žreba ne čaka niti Tofantove, saj bo njena nasprotnica Angležinja Tin-Tin Ho. Težki nasprotnici ju s Stražarjevo čakata tudi v igri dvojic, kjer se bosta v prvem krogu pomerili z ukrajinskima obrambnima igralkama, Gano Bilenko in Tatjano Gaponova, medtem ko bosta Jorgić in Pucar igrala proti nemški dvojici Timo Boll in Patrick Franziska.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh