Ana Tofant s Panathinaikosom do naslova v pokalu Europe Trophyju

V Havirovu na Češkem je konec minulega tedna potekal prvi zaključni turnir novoustanovljenega pokala Europe Trophy, ki je imel po zaslugi Ane Tofant tudi slovenski pridih. In to zelo uspešnega, saj je najboljša slovenska igralka na svetovni lestvici ITTF, trenutno je na 177. mestu, s svojo ekipo, Panathinakos osvojila prvo mesto. V moški konkurenci je bil najboljši domači SKST Tesla Bateries Havirov. Katarina Stražar, Aleksandra Vovk in Lea Paulin so z Ossiachersee Bodensdorf izpadle v polfinalu.

V polfinalu zaključnega turnirja Europe Trophyja je v ženski konkurenci Panathinaikos s 3:0 premagal Antwerpen iz Belgije. Izkazala se je tudi Tofantova, ki je s 3:1 (-9, 6, 7, 13) premagala mlado Julie van Hauwaert s 3:1 (-0, 6, 7, 13), po enkrat pa sta zmagali še Aikaterini Toliou in Szandra Pergel.

Manj uspeha so v drugem polfinalnem obračunu imele Katarina Stražar, Aleksandra Vovk in Lea Paulin, ki so proti ekipi Moravsky Krumlov ostale brez zmage. Najbližje ji je bila aktualna državna prvakinja, Katarina Stražar, ki je proti Bernadett Balin izgubila z 2:3, brez osvojenega niza pa sta dvoboja proti Jekaterini Černjavskaji oziroma Mitsuki Yoshidi ostali Vovkova in Paulinova.

V napetem finalnem obračunu je bila Madžarka Szandra Perkel boljša tako od Bernadett Balint kot v odločilnem dvoboju proti Japonki Mitsuki Yoshida. Eno zmago je Grkinjam priigrala še Aikaterini Toliou, ki je bila s 3:2 boljša od Mitsuki Yoshidi, medtem ko je Ana Tofant po hudem boju z 2:3 (9, -11, -13, 8, -4) morala priznati premoč Jekaterini Černjavskaji.

V moški konkurenci je SKST Tesla Bateries Havirov v finalu s 3:1 premagal špansko ekipo Arteal Tenis de Mesa.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh