Ana Tofant nosilka slovenske zastave na evropskih igrah

Med 21. junijem in 2. julijem bo Krakov na Poljskem gostitelj tretjih evropskih iger, na katerih bo nastopilo tudi 137 slovenskih športnikov in športnic v 19 športnih panogah. Med njimi tudi Darko Jorgić, Deni Kožul, Peter Hribar, Miha Podobnik, Katarina Stražar in Ana Tofant, ki jo je doletela tudi velika čast, saj bo na uvodni slovesnosti ob lokostrelcu Denu Habjanu Malavašiču nosilka slovenske zastave.

Vodstvo Olimpijskega komiteja Slovenije je v soboto sporočilo, da bo v Krakovu na uvodni slovesnosti ena od dveh nosilk slovenske zastave tudi Tofantova, ki bo v Krakovu nastopila v posamični konkurenci in s Kožulom še v mešanih dvojicah. V posamični konkurenci bo nastopila še Stražarjeva, evropske igre v Krakovu pa bodo debi za novega selektorja ženske reprezentance Gregorja Komaca.

Bolj številna bo moška ekipa, ki bo igrala tudi v ekipni konkurenci. Njen najbolj obremenjen igralec bo Kožul, ki bo kot rečeno s Tofantovo igral še v mešanih dvojicah, seveda pa bo nastopil še v posamični konkurenci in v ekipnem tekmovanju. Moško reprezentanco bo vodila selektorica Andreja Ojsteršek Urh, ki razumljivo največ pričakuje od Jorgića, veliko pa bo odvisno tudi od žreba. Namiznoteniška tekmovanja se bodo v Krakovu začela v petek, 23. junija. Za pet kompletov kolajn se bodo borili posamično, ekipno in v mešanih dvojicah.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh