Ana Tofant in Deni Kožul v drugem krogu turnirja v Olomoucu

V Olomoucu na Češkem poteka turni WTT Feeder, ki se je za slovensko štiričlansko zasedbo začel polovično. Žal sta v kvalifikacijah izpadla Sara Tokić in Peter Hribar, v prvem krogu glavnega turnirja pa je Ana Tofant premagala Yi-Tian Yeh iz Tajvana s 4:1(9, 6, -8, 7, 8)), Deni Kožul pa Srba Dmitrija Levajca s 4:0 (7, 9, 7,7).

Najmlajša slovenska predstavnica v Olomoucu, Sara Tokić, je v prvem krogu kvalifikacij izgubila proti Slovakinji Adriani Illasovi z 2:3 (-5, -9, 11, 6, -8). Brez napredovanja v glavni žreb je ostal tudi Peter Hribar, ki je bil v prvem krogu prost, v drugem je 3:0 (8, 9, 6) premagal Čeha Boreka Otahala, v tretjem pa  je bil boljši od njega Francoz Esteban Dorr, 267. na svetovni lestvici s 3:0 (2, 8, 8). Francoz se je po zmagi nad Brazilcem Carlosom Ishido uvrstil na glavni turnir. Hribar je brez glavnega žreba ostal še v mešanih dvojicah, ker sta ju z Ano Tofant v prvem krogu kvalifikacij izločila Andrej Putuntica iz Moldavije in Kazahstanka Anastasija Lavrova, ki sta zmagala s 3:1 (6, 6, -7, 5).

Če Ana Tofant ni bila uspešna v mešanih dvojicah, je toliko bolje začela glavni turnir v ženski konkurenci, v katerega je bila uvrščena neposredno. V prvem krogu je s premagala mlado Tajvanko Yi-Tian Yeh, 258. igralko svetovne lestvice.

»Kljub končnemu rezultatu je bila današnja tekma proti azijski nasprotnici vse prej kot lahka. Lahko rečem, da so mi zmago prinesli rotirani prvi prehodi z obeh strani, s katerimi je imela nasprotnica težave skozi celo tekmo. V tretjem nizu sem po vodstvu z 8:6 in nekaj nepotrebnih napakah zapravila možnost za vodstvo s 3:0 in nato po izenačenem začetku do 7:7 le dobila sicer zelo izenačeni četrti niz,« je po zmagi dejala Tofantova, ki je na svetovni lestvici 176., jutri pa jo čaka obračun z Yuan Wan iz Nemčije, 90. igralko svetovne lestvice.

»Moje izkušnje z jutrišnjo nasprotnico do zdaj niso ravno najboljše, saj sem lani avgusta na WTT Contenderju v Budimpešti proti njej izgubila z 0:3. Bomo pa videli, kakšen izid bo prinesel najin dvoboj leto dni pozneje,« je v pričakovanju jutrišnjega dvoboja 23-letna Mengšanka.

Jutri bo v drugem krogu igral tudi Deni Kožul, ki je bil prav tako neposredno uvrščen v glavni turnir. Njegov nasprotnik v prvem krogu je bil Srb Dimitrije Levajac, ki mu ni prepustil niti niza. V drugem krogu se bo 25-letni Logatčan, ki je na svetovni lestvici trenutno na 140. mestu, pomeril z 38-letnim Slovakom, Lubomirom Pištejem (143.).

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh