Aleksandar Miščević pri najmlajših do drugega mesta

Dobro namazano organizacijsko kolesje zanimivega turnirja WTT Youth Contender I Feel Otočec v režiji NTK Krka Novo mesto je poskrbelo, da je tudi drugi dan minil v skladu z načrtovanim urnikom. Slovenski tabor je z drugim mestom v kategoriji do 11 let razveselil Aleksandra Miščević. Danes so na sporedu še zaključni boji v kategoriji kadeti U-15 in mladinci U-19.

Za prvo slovensko kolajno na Otočcu je poskrbel Aleksandar Miščević. Mladi igralec Letrike je v svoji starostni kategoriji po drugem mestu v kvalifikacijah, v glavnem žrebu v polfinalu premagal Oirola Martineza s 3:1, v finalu pa je bil s 3:0 boljši od njega Emanuel Otalvaro iz Kolumbije. V glavnem žrebu sta igrala tudi Luka Blažek Čačić in Filip Miščević, oba sta izpadla v četrtfinalu, v kvalifikacijah pa sta obstala Žan Vidmar in Aleks Koren.”Zelo sem vesel! Na Otočcu pa je zelo lepo,” je bil kratek komentar obetavnega Aleksandra Miščevića, ki je na svojem prvem mednarodnem tekmovanju prišel do srebrne kolajne.

V konkurenci do 13 let je prvo mesto osvojil Nemec Noah Hersel, ki je v finalu premagal Avstrijca Petra Hodino. Od slovenskih predstavnikov je v glavnem žrebu igral le Luka Jokić, ki je v svoji kvalifikacijski skupini osvojil prvo mesto, v osmini finala pa je z 1:3 izgubil proti Nemcu Mateju Hasplu, medtem ko so preostali obtičali v kvalifikacijah. Brez napredovanja so tako ostali Aleks Koren, Amadej Rešetič, Bor Brodnjak, Brin Kunstelj, Luka Čačić Blažek, Urban Janc, Žan Vidmar, Aleksandar Miščević in Filip Miščević.

Indijec Payas Jain je osvojil prvo mesto v kategoriji do 17 let. Po izenačenem dvoboju je s 3:2 premagal Nemca Toma Schweigerja. V glavnem žrebu so se uvrstili tudi štirje slovenski reprezentanti. Največ uspeha je imel Aljaž Goltnik, ki je v prvem krogu premagal Uzbekistanca Nikito Panova s 3:1, v drugem krogu pa je bil s 3:0 boljši od njega Khalid Alshareif iz Savdske Arabije. V prvem krogu so s tekmovanjem končali Miha Fatur, Aleks Ušaj in Miha Podobnik, v kvalifikacijah pa so igrali še Brin Vovk Petrovski, Jure Smodiš, Mihael Kocjančič, Matic Čopar, Andraž Zupančič, Jure Kraker, Mark Gazvoda, Maj Murn, Janez Jedlovčnik, Nino Šegula in Dejan Jovanović.

Današnji dan bo odločilen za kategoriji kadetov U-15 in mladincev U-19. V kategoriji U-15 so se v glavni žreb prebili Brin Kunstelj, Brin Vovk Petrovski in Miha Podobnik. Vsi trije bodo v prvem krogu prosti, s svojimi nastopi po kvalifikacijskih bojih pa so ostali Bor Brodnjak, Miha Fatur, Andraž Zupančič, Luka Jokić, Jure Kraker, Maj Murn, Janez Jedlovčnik, Mark Gazvoda, Aleks Ušaj, Amadej Rešetič, Urban Janc in Tim Stajnko.

V kategoriji mladincev U-19 se je iz kvalifikacij do glavnega žreba v slovenski izbrani vrsti prebil le Aljaž Godec, ki bo v današnjem prvem krogu igral proti Indijcu Varunu Shankerju Balusuriju. S tekmovanjem pa so zaključili Mitja Omerzel, Mihael Kocjančič, Jure Smodiš, Luka Stražišar, Aljaž Goltnik, Matic Čopar, Nino Šegula, Žiga Žigon in Dejan Jovanović.

Da na Otočcu vse poteka na veliko zadovoljstvo udeležencev iz 27 držav, ima ob organizatorju, NTK Krki, veliko zaslug tudi pokrovitelj turnirja, Slovenska turistična organizacija.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh