Aleks Koren še drugič, Neža Horvat prvič

Na drugem odprtem turnirju republike Slovenije za mlajše kadete in kadetinje v odlični organizaciji NTK Rakek sta se prvega mesta veselila Aleks Koren (Cirkovce) in Neža Horvat (Fužinar Inter Diskont). Koren je slavil pred Aleksandrom Miščevićem (Letrika), tretje mesto pa sta si delila Vid Semprimožnik (Savinja) in Luka Čačić Blažek (Arrigoni), Horvat pa pred Saro Erhatič (Cirkovce) ter Aleksandre Livnjak (Logatec) in Laure Rahotin Pavič (Vesna).

Na Rakeku, kjer bo prihodnjo soboto na sporedu tudi državno prvenstvo za člane in članice posamezno in dvojice, se je zbralo kar 99 mlajših kadetov, spet pa je bil najboljši Koren, ki je slavil že pred dvema mesecema v Logatcu. Tudi tokrat je bil v finalu s 3:0 (3, 10, 8) boljši od Aleksandra Miščevića, v polfinalu pa je s 3:0 (4, 10, 2) ugnal Semprimožnika, medtem ko je Aleksander Miščević imel veliko težje delo proti Čačić Blažku, ki ga je premagal s 3:2 (-6, 5, 7, -5, 9).

V tolažilni skupini je prvo mesto osvojil Brin Širaj (Rakek), drugi je bil Lan Može (ŠD SU), tretje mesto pa sta si delila Lan Krmelj (Škofja Loka) in Jaka Antić (Krka).

Tudi v finalu mlajših kadetinj sta se pomerili igralki, ki sta v na prvem letošnjem odprtem turnirju že igrali. V Logatcu je zmagala Erhatič, na Rakeku pa je zmage s 3:0 (4, 5, 6) med 32 igralkami veselila Horvat, ki je bila v polfinalu s 3:1 (-9, 2, 8, 3) boljša od Rahotin Pavič. Prav tako s 3:1 (-10, 4, 8, 4) je v drugem polfinalnem obračunu proti Livnjak slavila Erhatič.

V tolažilni skupini je bila najboljša Meta Ivančič (Arrigoni), druga je bila Vita Ekart (Maribor), tretje mesto sta si delili Ula Radojević (Gorica) in Ana Božeglav (Arrigoni).

Izidi 2. OT za mlajše kadete

Izidi 2. OT za mlajše kadetinje

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh