Aleks Koren in Sara Erhatič najboljša tudi na 1. TOP 8 za mlajše kadete in kadetinje

V dvorani OŠ Preserje je v organizaciji tamkajšnjega namiznoteniškega kluba v nedeljo potekal prvi TOP 8 turnir za mlajše kadete in kadetinje. Največ uspeha sta imela Aleks Koren in Sara Erhatič iz NTK Cirkovce, ki sta v začetku maja postala tudi državna prvaka v tej kategoriji.


Aleks Koren je med tednom igral na WTT Youth Contenderju v Harivovu na Češkem, kjer je navkljub trem zmagam v svoji kvalifikacijski skupini in porazom ostal brez uvrstitve na glavni turnir najboljših šestnajstih igralcev. Toda to nadarjenega Korena, ki je svojo premoč v Sloveniji tej kategoriji potrdil že na državnem prvenstvu v Izoli, ni zaustavilo v Preserju. Njegov največji konkurent je bil Filip Miščević (Letrika), ki mu je tudi edini odvzel dva niza, vse druge dvoboje je Koren dobil s 3:0. Na koncu je bil Filip Miščević s petimi zmagami tretji, saj ga je s šestimi zmagami na drugem mestu prehitel Luka Čačić Blažek. S tremi zmagami je bil četrti May Bočko (B2), do štirih zmaga pa sta prišla tudi Aleksandra Miščević (Letrika) na petem in Vid Semprimožnik (Savinja) na šestem mestu. Sedmi je bil Tijan Malić (Logatec) z eno zmago, brez nje pa je ostal Urban Zavasnik (Savinja).

Čeprav je tudi Sara Erhatič do zmage prišla brez poraza, je bila njena pot do nje veliko težja, saj je dve tekmi dobila s 3:2, tri s 3:1 in dve s 3:0. Odlične igre je na drugem mestu s šestimi zmagami prikazala Laura Rahotin Pavič (Vesna), tretja pa je bila Neža Horvat (Inter Diskont) s petimi zmagami. S tremi zmagami je bila četrta Lara Žnidaršič (Logatec), kar tri igralke pa so prišle do dveh zmag. Peta je bila na koncu Aleksandra Livnjak (Logatec), šesta Klara Rahotin Pavič (Vesna) in sedma Karin Slatinšek (ŠD SU). Z eno zmago je bila osma Kaja Drljača (B2).

V drugi skupini najboljša Vitan Plajnšek in Neja Košir

Tudi v drugi skupini je bil najboljši igralec iz Cirkovc, in sicer Vitan Plajnšek, ki je dobil vseh sedem dvobojev. Na drugo mesto se je s šestimi zmagami uvrstil Žan Šarc (Mengeš), tretji je bil s petimi zmagami Filip Margon (Arrigoni). Za njimi so se uvrstili Tristan Franko (Logatec), ki je zmagal trikrat, peti je bil prav tako s tremi zmagami Maks Maček (Šentjošt), Nejc Šalamon je bil z dvema zmagama šesti, dvakrat je na sedmem mestu zmagal tudi Žiga Abraham (Inter Diskont), brez zmage je bil na osmem mestu Timo Urbas.

Med mlajšimi kadetinjami je v drugi skupini prvo mesto osvojila Neja Košir (ŠD SU) s šestimi zmagami. Z eno manj sta bili drugi in tretji Pia Stojaković (Logatec) oziroma Pia Kundih (Cirkovce). Sofija Žužek (Arrigoni) na četrtem mestu je zmagala štirikrat, Ula Radojević (Gorje) na petem mestu je prišla do treh zmag, trikrat pa je na šestem mestu slavila tudi Tara Šesek (Vesna). Z dvema zmagama je bila sedma Eva Rebernak (Maribor), osma pa je bila Kim Kranjc Grižon (Arrigoni), ki je tokrat ostala brez zmage.

V tretji skupini najboljša Svit Kadunc in Vita Ekart

Tudi v tretji skupini zmagovalec, Svit Kadunc (Šentjošt) ni izgubil niti dvoboja. S petimi zmagami je bil drugi Tiber Turnšek Kovač (Savinja), tretji je bil Urban Glavič (Savinja), ki je tako kot Matevž Kelhar (Mengeš) na četrtem mestu, zmagal štirikrat. Peto mesto je s tremi zmagami osvojil Nejc Golob Rituper (Mengeš), šesti je bil Tai Bač (Inter Diskont) z dvema zmagama, sedmi Tim Rus (Krka) prav tako z dvema in osmi Žiga Štifter (Mengeš) z eno zmago.

Napeto je bilo v boju za prvo mesto med mlajšimi kadetinjami, saj sta Vita Ekart (Maribor) in Alja Kranjc (Ptuj) zmagali po šestkrat, vendar je medsebojni dvoboj dobila Ekartova. Maša Virant (Rakek) je na tretjem mestu zmagala petkrat, s štirimi zmagami je bila četrta Tjaša Rus (Preserje), s tremi pa je peto mesto osvojila Metka Marcen (B2). Do dveh zmag je na šestem mestu prišla Meta Ivančič (Arrigoni), do ene Sara Simončič (ŠD SU) na sedmem, tako kot tudi Neli Koren (Cirkovce) na osmem.

Izidi TOP 8 za mlajše kadete

Izidi TOP 8 za mlajše kadetinje

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh