Aleks Koren in Sara Erhatič najboljša mlajša kadeta v Logatcu

NTK Logatec je bil v nedeljo tudi organizator 1. odprtega turnirja za mlajše kadetinje in kadete. Prvega mesta sta se veselila igralca NTK Cirkovce, Aleks Koren in Sara Erhatič. Koren je v finalu premagal Aleksandra Miščevića (Letrika), Erhatič pa Nežo Horvat (Inter Diskont).

Razveseljivo je, da je v Logatcu igralo kar 89 mlajših kadetov, žal pa nekam manj kadetinj, 35. Prvo postavljeni nosilec Aleks Koren je upravičil vlogo favorita. Vse do finala ni izgubil niti niza, v finalni skupini pa je po vrsti premagal Davida Marčeto (Savinja), klubskega soigralca Vitana Plajnška, Filipa Margona (Arrigoni) in v polfinalu še drugega Izolčana, Luko Čačića Blažeka. Tudi Aleksander Miščević, drugo postavljen nosilec, je bil do finala dokaj prepričljiv. Svoja prva dva tekmeca, Taia Bača (Inter Diskont) in Ji Kejuna (Arrigoni) je premagal s 3:0, Žana Šarca (Mengeš) v četrtfinalu s 3:1, prav tako s 3:1 pa v polfinalu tudi svojega brata dvojčka, Filipa. V napetem in razburljivem finalu se je zmage s 3:2 (9, 7, -7, -9, 11) veselil Koren.

Končni vrstni red: 1. Aleks Koren (Cirkovce), 2. Aleksandar Miščević (Letrika), 3.-4. Luka Čačić Babić (Arrigoni) in Filip Miščević (Letrika).

V malem finalu je prvo mesto osvojil Žan Valantič (Arrigoni), ki je bil boljši od Nejca Lukana (Logatec), tretje mesto pa sta si delila Dominik Rebič (Škofja Loka) in Nejc Golob Rituper (Mengeš).

Med 35 mlajšimi kadetinjami je najboljšo dnevno formo pokazala Sara Erhatič, ki je bila tudi prvo postavljena nosilka. Na poti do finala je bila boljša od Sofije Žužek (Arrigoni), Kajo Drljača (B2) in v polfinalu še Aleksandro Livnjak (Logatec). Druga finalistka, Neža Horvat, je bila v osmini finala boljša od Kim Kranjc Grižon (Arrigoni), v četrtfinalu je premagala Klaro Rahotin Pavič (Vesna) in v polfinalu še njeno starejšo sestro Lauro Rahotin Pavič s 4:2. V finalu je Erhatič slavila s 3:1 (-7, 8, 4, 9).

Končni vrstni red: 1. Sara Erhatič (Cirkovce), 2. Neža Horvat (Inter Diskont), 3.-4. Aleksandra Livnjak (Logatec) in Laura Rahotin Pavič (Vesna).

V malem finalu je Neja Košir premagala Neli Koren (Cirkovce), tretje mesto pa sta si delili Nataša Čušin (Gorica) in Alja Kranjc (Ptuj).

Izidi 1. odprti turnir za mlajše kadete

Izidi 1. odprti turnir za mlajše kadetinje

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh