Aleks Koren in Neža Gazvoda nepremagljiva tudi v Lučah

Tudi na tretjem odprtem turnirju za kadete in kadetinje v sezoni 2023/24 sta bila najboljša Aleks Koren (Cirkovce) in Neža Gazvoda (ŠD SU), ki sta slavila že na prvem OT (8. oktober) v Novem mestu v organizaciji ŠD SU in na drugem (12. november) v Puconcih v organizaciji Kema-Murexina. Drugi mesti sta še tretjič zaporedoma osvojila Aleks Koželj (Savinja) in Neja Gazvoda (ŠD SU), tretje mesto pa so si razdelili Mitja Erzetič in Aleksandar Miščević (oba Vrtojba) ter Polona Horvat (Inter Diskont) in Laura Rahotin Pavič (Vesna).

Med 89 prijavljenimi kadeti je najboljšo igro spet prikazal Aleks Koren, ki na celotnem turnirju, ni izgubil niti niza. Po zmagi v skupinskem delu tekmovanja je bil v prvem krogu prost, do finala pa je bil boljši od Vida Matije Klančarja (Šentjošt) Lovra Ažmana (Kajuh-Slovan), v četrtfinalu je nato ugnal Urbana Janca (Ljubno) in v polfinalu še Mitjo Erzetiča.

Nekoliko težjo pot do finala je imel Aleks Koželj, ki je bil prav tako prost v prvem krogu, nato pa je s 3:0 premagal tako Žana Šarca (Mengeš) in Filipa Margona (Arrigoni). V četrtfinalu mu je Luka Čačić Blažek (Arrigoni) kot prvi odvzel niz, tako kot v polfinalu tudi Filip Miščević.

V še tretjem zaporednem finalnem obračunu je Koren samo potrdil, da je v tem trenutku najboljši slovenski kadet, saj je Koželja premagal s 3:0 (3, 7, 3). Zanj je bila to, kot rečeno že tretja zaporedna zmaga na odprtih turnirjih, za Koželja tretje drugo mesto, še tretjič pa je bil tretji Aleksandar Miščević. Drugič je do tretjega mesta prišel Mitja Erzetič, ki je bil drugi tudi v Novem mestu, medtem ko je v Puconcih to uspelo Mayu Bočku, ki je tokrat izpadel v osmini finala.

Težjo pot je do tretje zaporedne zmage imela Neža Gazvoda, ki je v osmini finala s 3:0 premagala Marušo Arnež (B2), v četrtfinalu je s 3:1 ugnala Petro Pio Fornazarič (Vrbojba), v polfinalu pa je že zaostajala z 0:2 proti Poloni Horvat, na koncu pa je slavila s 3:2 (-6, -7, 8, 7, 2). Bolj gladko je do finala prišla njena sestra Neja Gazvoda, ki je bila s 3:0 boljša od Ane Božeglav (Arrigoni), v četrtfinalu od Pie Kundih (Cirkovce) in v polfinalu še od Laure Rahotin Pavič, vendar so se v tem dvoboju vsi trije nizi končali na razliko. V še enem sestrskem finalu je bila boljša Neža, ki je slavila s 3:1 (7, -8, 4, 5).

Za Nežo Gazvodo je bilo to tretje prvo mesto, za Nejo Gazvoda tretje drugo mesto, še tretjič pa je bila tretja Polona Horvat, ki se ji je tokrat prvič pridružila Laura Rahotin Pavič. V Novem mestu je bila ob njej tretja Petra Pia Fornazarič, v Puconcih pa Maruša Arnež.

Izidi kadeti 3. OT

Izidi kadetinje 3. OT

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh