Aktualni svetovni prvaki premočni za slovensko izbrano vrsto

V nedeljo je bila slovenska moška namiznoteniška reprezentanca na ekipnem svetovnem prvenstvu v Chengduju prosta, danes pa so se v skupini A pomerili z najboljšo ekipo sveta, Kitajsko. Aktualni svetovni prvaki so zmagali s 3:0, Slovenijo pa v torek čaka odločilna tekma za drugo mesto v skupini A in s tem uvrstitev v osmino finala.

Kitajska reprezentanca je bila v nedeljo s 3:0 boljši od Američanov, ko je edini niz na tekmi izgubil Ma Long proti Mischelu Levinskem, v nekoliko spremenjeni zasedbi pa so danes pričakala slovensko izbrano vrsto. Ma Long je bil šele tretje postavljen igralec, namesto pa je priložnost dobil Wang Chuqin. Tudi v slovenski reprezentanci je prišlo do ene spremembe, in sicer je prvič na prvenstvu zaigral Tilen Cvetko, počival pa je Peter Hribar.

V prvem dvoboju je prvi igralec sveta, Fan Zhendong, igral proti Deniju Kožulu. Logatčan je na prejšnjih dvobojih prikazal dober namizni tenis, vendar je bilo to proti tokrat premalo vsaj za častni niz. Bliže uspehu bi lahko bil, vsaj na papirju, Darko Jorgić, osmi igralec sveta, ki se je pomeril proti Wang Chuqinu, ki je na svetovni lestvici tri mesta za njim. V prvem nizu je bil dve leti mlajši Wang bolj zbran, v drugem pa je 24-letni Hrastničan le prišel do svoje igre. Toda nadaljevanje je bilo spet v znamenju Wanga, ki je v četrtem nizu izkoristil prvo zaključno žogico.

Prvič na ekipnem svetovnem prvenstvu je svojo priložnost dobil Tilen Cvetko, ki je v prvem nizu nudil dober odpor Ma Longu, pozneje pa je do veljave prišla večja kakovost drugega igralca sveta.

»Z malo sreče bi se dalo iztržiti tudi kaj več, toda Kitajci so vendarle Kitajci. V prvem dvoboju je Deni proti Fan Zhendongu v prvem nizu vodil s 7:4, pa izgubil 7:11, v drugem je bilo 5:2 zanj, na koncu 11:6 za prvega igralca sveta, ki je tako samo pokazal, zakaj je trenutno na tem mestu. V ključnih trenutkih je Deni naredil nekaj lahkih napak, ki jih verjetno ne bi, če bi bil na drugi strani, kdo drug, vendar si nima česa očitati. Pokazal je dobro igro, kar je dobra popotnica za jutri,« je prvi dvoboj komentiral Darko Jorgić, ki ga ni presenetilo, da je Ma Long igral kot tretje postavljeni kitajski igralec.

»Osebno sem to pričakoval, saj je po najinem dvoboju v svetovnem pokalu, ki ga je dobil s 4:2, dejal, da si ne želi igrati z mano, poleg tega pa sta me Fan Zhendong in Wang Chuqin v zadnjih medsebojnih dvobojih oba dokaj prepričljivo premagala. Očitno mi Wang Chuqin resnično ne želi, saj je bil boljši od mene že na Contenderju v Laškem, pa tudi sicer mi levoroki, še zlasti ne kitajski igralci, ne ležijo. Škoda za četrti niz, ko sem bil malo preveč pasiven. Vse pohvale si za prvi niz zasluži Tilen, pa tudi sicer je odigral nekaj lepih točk, toda Ma Long ni zastonj dvakratni olimpijski prvak in večkratni svetovni,« pa je 24-letni Hrastničan komentiral preostala dvoboja s Kitajci.

Za uvrstitev v osmino finala bo morala slovenska reprezentanca jutri, ob 10. uri, premagati Američane, ki so po nedeljskem porazu proti Kitajski, danes s 3:1 ugnali Portoriko. Z dvema zmagama je bil za drugo ameriško zmago na Kitajskem najbolj zaslužen Liang Jishan, eno pa je dodal Mishel Levinski.

»Za nas bo najbolj pomembna tekma z Američani. Liang Jishan in Mishel Levinski sta v dobri formi, videli pa smo, da imata oba težave z vračanjem servisov in da sta na prvih žogicah pasivna. Zato bova morala z Denijem kakovostno vračati žogice, biti ves čas aktivna in kar bo najbolj pomembno, ves čas biti osredotočena na igro. Z našo selektorico se bomo pred tekmo preko video povezav vsekakor slišali, da pripravimo ustrezno taktiko in se uvrstimo v osmino finala,« pa je pred jutrišnjem dvobojem z ZDA, ki se bo začel ob 10. uri po srednjeevropskem času, dejal Jorgić.

Kitajska – Slovenija 3:0

Fan Zhendong – Deni Kožul    3:0 (7, 6, 5)

Wang Chuqin – Darko Jorgić  3:1 (6, -7, 7, 9)

Ma Long – Tilen Cvetko          3:0 (8, 5, 4)

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh