Achanta usoden tudi Jorgića

Indijec Sharath Kamal Achanta, ki je bil v kvalifikacijah premagal Denija Kožula, je v drugem krogu turnirja WTT Smash v Singapurju z nagradnim skladom 1,5 milijona ameriških dolarjev, s 3:1 (-8, 6, 8, 9) premagal tudi Darka Jorgića. Izpadel tudi prvi nosilec, Kitajec Fan Zhedong.

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec, trinajsti na svetovni lestvici ITTF, je dvoboj z 41-letnim Achanto (87.) začel odlično, saj je vodil od prve do zadnje točke. Do vodstva z 1:0 v nizih je prišel s tretjo zaključno žogico. Žal pa nadaljevanje za Hrastničana ni bilo več tako uspešno, vajeti igre je v svoje roke vzel Indijec, ki je bil do zdaj na svetovni lestvici leta 2019, ko je bil trideseti, ki je v drugem nizu s petimi zaporednimi točkami povedel z 10:5 in zanesljivo dobil drugi niz.

Tudi v drugem nizu Jorgić ni prišel do svoje igre, Achanta je povedel z 8:4, s tremi zaporednimi točkami se mu je nato Hrastničan približal na točko zaostanka, bilo je tudi še 8:9, nato pa Indijec ni več izgubil točke. V četrtem nizu je Jorgić zadnjič vodil pri izidu 6:5, Achanta je še enkrat dosegel pet zaporednih točk in čeprav se mu je aktualni evropski podprvak približal na točko zaostanka (9:10), do preobrata ni prišlo.

»Žogice so nekaj drugačne, kot smo jih navajeni, vendar to ni bil razlog mojega poraza. Preprosto nisem našel pravih rešitev, ves čas sem se boril sam s sabo, prav tako nisem pokazal igre kot v prvem krogu proti Kubiku. Bil sem preveč pasiven, nisem uveljavil svoje igre, na koncu pa je imel Achanta še malo več sreče, vendar je zmagal zasluženo. Ne preostane mi drugega, kot da pozabim na ta poraz in se osredotočim na naslednji turnir, ki bo čez 14 dni v Južni Koreji, kjer bom moral narediti vse, da se spet vrnem med nosilce. Tudi pri najboljših se čuti ta nervoza, saj se vsi borijo za čim boljšo postavitev v Parizu,« je svoje misli po porazu strnil Jorgić.

Na najmočnejšem namiznoteniškem turnirju na svetu pa njegov poraz ni bilo edino presenečenje. Že v prvem krogu je Korejec Lee Sangsu (26. na svetovni lestvici) s 3:1 premagal četrtega igralca sveta Kitajca Lin Gaoyuana, v drugem pa je v kitajskem obračunu 18-letni Lin Shidong (18.) s 3:1 premagal prvega igralca sveta, Fan Zhedonga, tekmovanje pa je končal tudi tretji nosilec, Kitajec Ma Long, ki je izgubil proti Jorgićevemu klubskemu soigralcu, Nemcu Patricku Franziski, z 2:3.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh