V prvi finalni tekmi lige prvakov je branilec naslova, Borussia Düsseldorf v gosteh premagala Saarbrücken s 3:2. Darko Jorgić je za svojo ekipo premagal Antona Källberga s 3:0, praznih rok pa je ostal proti najboljšemu igralcu Borussie, Dang Qiuju, ki je bil boljši s 3:0. Povratna tekma bo na sporedu v ponedeljek, 3. aprila v Düsseldorfu.

Že v prvem dvoboju prvega finalnega obračuna lige prvakov je Qiu z odlično igro nadigral najboljšega slovenskega namiznoteniškega igralca in mu na ta način vrnil za poraz v finalu evropskega TOP 16 v Montreuxu pred dobrim mesecem dni. V drugem obračunu je Patrick Franziska izid izenačil, boljši je bil od Antona Källberga, za novo vodstvo Borussie pa je poskrbel Kay Stumper, ki je bil boljši od Cedrica Nuytincka. Za novo izenačenje je poskrbel Jorgić, ki Källbergu ni oddal niti niza, najbolj napet pa je bil tretji niz, v katerem je Hrastničan slavil s 13:11. O končnem zmagovalcu je odločal dvoboj med Franzisko in Qiujem. Dvoboj nemških reprezentantov je pripadel 26-letnemu Qiuju, ki je bil v najboljši dnevni formi. V maratonskem četrtem nizu je Qui slavil z 21:19.

»V dvorani je bilo odlično vzdušje, kar nam je bilo v veliko pomoč, saj smo se vedno vrnili, ko so nam gostje pobegnili. V odlični formi je bil Qui, ki mi je vrnil za poraz na evropskem TOP 16. Patrick se je proti Källbergu vsakič vrnil v igro, čeprav je zaostajal za njim, žal pa Cedric ni našel pravega ritma. Vesel sem, da sem se po porazu s Quijem proti Källbergu zbral in ga premagal. Žal je tudi Patrick proti nocoj odličnemu Quiju ostal praznih rok. Zdaj smo na polovici poti, pred nami je še povratna tekma in verjamem, da lahko osvojimo svojo prvo lovoriko v ligi prvakov,« je po porazu svoje ekipe dejal Jorgić.

Saarbrücken – Borussia Düsseldorf  2:3

Darko Jorgić – Dan Qiu                     0:3 (-7, -5, -8)

Patrick Fraziska – Anton Källberg     3:0 (8, 10, 7)

Cedric Nuytinck – Kay Stumper        0:3 (-7, -4, -9)

Darko Jorgić – Anton Källberg          3:0 (7, 8, 11)

Patrick Franziska – Dan Qiu             1:3 (-10, -1, 5, -19)

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh