Katarina proti Ani za uvrstitev v glavni turnir, poškodba Kožula

Na turnirju WTT Star Contender v Dohi je bila prvi dan uspešna Katarina Stražar, ki je s 3:0 (3, 4, 3) v prvem krogu kvalifikacij premagala domačinko Maryam Ali. Za uvrstitev na glavni žreb med 64 najboljših se bo v drugem krogu pomerila z reprezentančno soigralko, Ano Tofant, ki je bila v prvem krogu prosta. V glavnem žrebu bo igral tudi Darko Jorgić, ki je vanj uvrščen neposredno, ne pa tudi Peter Hribar. S 3:0 (10, 7, 12) ga je premagal Japonec Yuto Muramatsu, medtem ko je Deni Kožul zaradi poškodbe, namesto v Katarju na pregledih v Nemčiji.

Kožulove težave z levim kolenom

Aktualni slovenski državni prvak, Deni Kožul v letošnji sezoni resnično nima sreče. Na evropskem prvenstvu za posameznike in dvojice na Poljskem je bil bolan, pred odhodom na turnir v Doho pa je začutil bolečine v mišici nad kolenom. »Že nekaj časa sem čutil bolečine v levem kolenu, ki izhajajo iz stegenske mišice oziroma mišice nad kolenom. Žal bolečine niso popustile, zato sem moral odpovedati turnir v Dohi in se vrniti v Nemčijo, kjer čakam na pregled z magnetno resonanco in po njem bo bolj znano, za kakšno poškodbo. Upam, da bom do ekipnega evropskega prvenstva pripravljen, čeprav se bojim, da to ne bo možno. V tem trenutku vem le to, da nisem sposoben igrati, ker so bolečine prevelike,« ni nič kaj vesele novice sporočil Kožul.

Za Hribarja usodne končnice nizov

Čeprav 21-letni Peter Hribar v prvem krogu kvalifikacij ni osvojil niza, se je moral štiri leta starejši Muramatsu pošteno potruditi, da ga je premagal. Za Hribarja sta bili predvsem usodni končnici prvega in tretjega niza, ko je v obeh imel svoje priložnosti, žal pa so ostale neizkoriščene.

Lahko delo za Stražarjevo

Zelo prepričljivo je svoj uvodni nastop na turnirju v Dohi opravila Katarina Stražar, ki je domačinki Alijevi v treh nizih prepustila le deset točk. Ana Tofant je bila v prvem krogu kvalifikacij prosta, v drugem pa se bo za uvrstitev v glavni žreb pomerila prav s Stražarjevo, s katero bosta v torek igrali tudi v dvojicah. Za uvrstitev v glavni žreb bosta igrali proti Maryam Farei in Shimi Safaei iz Irana.

Tokić z Nuytinckom uspešen v dvojicah

V Dohi je tudi dolgoletni slovenski reprezentant Bojan Tokić, ki pa je tokrat v vlogi selektorja belgijske reprezentance, s Cedricom Nuytinckom pa igra tudi v dvojicah. V prvem krogu kvalifikacij sta s 3:1 premagala Iranca Amina Ahmadiana in Amirja Hosseina Hodaeija s 3:1, za uvrstitev v glavni žreb pa bosta morala v torek premagati še francosko dvojico Can Akkuzu in Alexandre Cassin.

 

 

 

 

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh