23. Menihov memorial za veterane in rekreativce

V dvorani osnovne šole v Topolšici je potekal 23. Menihov memorial, mednarodni turnir za veterane in rekreativce v namiznem tenisu. Odlično obiskan turnir je v Topolšico privabil številne tekmovalce iz Hrvaške, Italije, Bosne in Hercegovine in iz celotne Slovenije.

Navzoče je pozdravila predsednica Namiznoteniškega kluba SPIN Šoštanj, Mirjana Ramšak. Turnir so začeli z minuto molka. Letošnji turnir je bil namreč zelo čustven, saj je v lanskem letu preminil Tone Leber, ki je bil dolga leta gonilna sila Namiznoteniškega kluba Spin Šoštanj in idejni ustanovitelj mednarodnega Menihovega memoriala. V nadaljevanju je navzoče nagovoril župan Občine Šoštanj Boris Goličnik, ki je dejal, da nam že beseda »memorialni« turnir veliko pove. Pove, da je turnir posvečen izjemnemu človeku, njegovemu predhodniku, pokojnemu županu Bogdanu Menihu, ki je oral ledino mlade občine Šoštanj. Dejal je tudi, da je zagotovo to tekmovanje posvečeno tudi v spomin na lani preminulega Toneta Leberja, človeka, ki je dobesedno živel za namizni tenis.

»Letošnji memorial bo tekmovanje v poklon in spomin obema,« je dejal Boris Goličnik, ki je vsem udeležencem turnirja zaželel dobro počutje v Topolšici, veliko tekmovalnega uspeha, predvsem pa, da bi bil turnir v prvi vrsti namenjen prijetnemu druženju.

Zbrane je v dvorani pozdravila tudi Majda Menih, ki je spomnila, da je bil prvi turnir v spomin na Bogdana Meniha 8. januarja 2000. Za memorial je s svojo pobudo zaslužen pokojni Tone Leber.

»Spoštljivost do umrlih je v ohranjanju spomina, saj bodo živeli tako dolgo, dokler je živ spomin nanje,« je dejala in izpostavila pomen rekreativnega športa za razvoj človeka. Zahvalila se je predsednici kluba in organizatorju NTK Spin Šoštanj za dolgoletno zvestobo in organizacijo tekmovanj.

Turnir sta za zeleno mizo z nekaj udarci odprla župan Boris Goličnik in nekdanja paraolimpijka Jolanda Belavić.

Letošnji turnir je privabil veliko število igralcev in igralk, ki so pred številnimi gledalci prikazali odlične tekme. Turnir je potekal v športnem duhu in prijateljskem druženju. Za vodenje tekmovanja je poskrbel Janez Zore, vodja veteranov in rekreativcev pri NTZS. Vse udeležence je na tekmovanju spremljala dobra volja in tekmovalni duh.

Tekmovalci so nastopili v šestih kategorijah posamezno, zmagali so Matevž Žgank, Zoran Gajšek, Fredi Vodušek, Đuro Paher, Vinko Pretnar in Darinka Mali ter v dvojicah Krulc/Baškovč, Škoberne/Štor in Lapanja/Šebjanič Pupis.

Ob zaključku turnirja so najboljši prejeli pokale in kolajne, naključno izžrebani in prisotni so na podelitvi prejeli priložnostna darila. Predsednica kluba, Mirjana Ramšak, se je po končanem turnirju zahvalila vsem navzočim za udeležbo na turnirju in jih povabila v Topolšico prihodnje leto.

Izvedbo turnirja so omogočili: Občina Šoštanj, Krajevna skupnost Topolšica, Osnovna šola Karel Destovnik Kajuh Šoštanj, Podružnična OŠ Topolšica, za kar se jim zahvaljujemo. Prav tako se zahvaljujemo vsem, ki so s prostovoljnim delom sodelovali pri izvedbi turnirja.

REZULTATI 23. MENIHOVEGA MEMORIALA – 11.2.2023

Zapisal: NTK SPIN Šoštanj

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh