10. odprto prvenstvo Kamnika v namiznem tenisu

Osnovna šola Marije Vere je v nedeljo gostila namiznoteniške igralce iz Italije, Hrvaške, Srbije in Slovenije, ki so nastopili na desetem odprtem prvenstvu občine Kamnik. Spremljali smo lahko zelo zanimiv program v treh kategorijah: ekipni, posamezni in v dvojicah.

Začetek tekmovanja je prinesel razveseljivo ekipno zmago reprezentance Slovenije proti amaterski reprezentanci Italije z izidom 3:1. Do posamičnih zmag so v tem dvoboju prišli Bojan Maselj, Alfred Vodušek in Matej Habjanič, praznih rok pa je ostal Tone Starc.

V posameznem delu prvenstva smo videli kvalitetne, borbene in spoštljive dvoboje, pri katerih smo uživali v vrhunskih točkah mojstrov bele žogice. Kamniški namizni tenis so tokrat zastopali: Ivo Zelič, Franc Drolc, Srečo Berlic, Matej Habjanič, Željko Đurić in Tone Starc. V močni konkurenci sta se najbolj izkazala Matej Habjanič z osvojenim pokalom za tretje mesto v finalni in Tone Starc s kolajno za zmago v tolažilni skupini.

Zmagovalec jubilejnega, desetega prvenstva občine Kamnik, je postal Velenjčan Alfred Fredi Vodušek po veličastnem preobratu. Proti Domžalčanu Bojanu Maslju je izgubljal 0:9 v prvem nizu. Izgubil je prva dva niza in je potem v stilu soimenjaka, režiserja Hitchcocka uprizoril neviden zaplet in razplet trilerja.  Najprej je izenačil na 2:2 v nizih in po napetih trenutkih in s kančkom sreče dobil odločilnega z izidom 11:9.

V kategoriji dvojic sta zmagala prva favorita Bojan Maselj in Alfred Vodušek, srebrna sta bila Marko Osolnik in Tone Starc, bronasti pa: Matej Habjanič in Diego Buligatto ter koprska dvojica, Bruno Antonac in Edi Kocjančič.

»Navdušen sem nad kvaliteto igralcev in malce presenečen nad svojo dobro igro, da sem se sploh lahko kosal s takšnimi mojstri. Očitno so intenzivni treningi s trenerjem Borisom Hribarjem in s »sparing« partnerjem Matjažem Mikušem, poleg telesne pripravljenosti, ki jo vzdržujem s kolesarjenjem in s tenisom, dvignili raven moje igre. Tako sem bil konkurenčen tudi na tem lepem mednarodnem športnem dogodku. Lepo je bilo zastopati Slovenijo na današnji ekipni tekmi proti Italiji. Sploh pa v trenutkih, ko se je naša članska namiznoteniška ekipa borila za odličja na olimpijskih igrah,« je svoje vtise strani Matej Habjanič, občinski namiznoteniški prvak Kamnika.

Za organizacijo, izvedbo in za postrežbo po tekmovanju so poskrbeli marljivi delavci iz Namiznoteniškega kluba Kamnik, za kar so na koncu prejeli aplavz od vseh nastopajočih.

Pred tekmovanjem so pregledali PCT potrdila vseh udeležencev in poskrbeli za vse zdravstveno varnostne ukrepe po navodilih NIJZ.

Zapisal: Željko Đurić

Slovenija : Italija 3:1

Bojan Maselj – Paolo Pisani            3:0

Tone Starc – Domenico Basile        1: 3

Alfred Vodušek – Stefano Caserta  3:1

Matej Habjanič Matej : Buligatto    3:1

Vrstni red posamezno, finalna skupina:

  1. Alfred Vodušek (Velenje)
  2. Bojan Maselj (Domžale)
  3. Paolo Pisani (Italija)
  4. Matej Habjanič (Kamnik)

Vrstni red posamezno, tolažilna skupina :

  1. Tone Starc (Kamnik)
  2. Jasmin Hrvanović (Hrvaška)
  3. Basile Domenico (Italija)
  4. Diego Buligatto (Italija)

Vrstni red dvojice:

  1. Bojan Maselj, Alfred Vodušek
  2. Marko Osolnik, Tone Starc
  3. Matej Habjanič, Diego Buligatto ter Bruno Antonac, Edi Kocjančič

 

 

 

 

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh