1. državno prvenstvo igralcev namiznega tenisa s Parkinsonovo boleznijo

Vadbena skupina Društva Trepetlika enote Maribor »Namizni tenis za Parkinsoner«, ki v svetovni skupnosti PingPongParkinson (PPP) zastopa Slovenijo kot PPP Slovenija, je v soboto, v dvorani Tabor v Mariboru izvedla 1. državno prvenstvo igralcev namiznega tenisa s Parkinsonovo boleznijo. Dogodek je potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Tekmovanja se je udeležilo 26 bolnikov s Parkinsonovo boleznijo, 20 moških in šest žensk. Povprečna starost igralca je bila 74 let in povprečna doba 9 let od diagnosticiranja bolezni. Tekmovanje je potekalo pod strokovnim vodstvom Gregorja Komaca in Matevža Črepnjaka.

V kategoriji ženske posamezno je zmagala Biserka Muršec, druga je bila Danica Kocbek in tretja Borka Pavič. V kategoriji moški posamezno je zmago slavil mag. Vinko Kurent, drugi je bil Borut Volk in tretji Mirko Kozar.

Priznanja najboljšim je podelil predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bojan Gabrovec, zbrane pa je ob uvodu v tekmovanje nagovoril podžupan Mestne občine Maribor Samo Peter Medved. Visoka gosta sta tudi odigrala nekaj točk z vodjem društva Trepetlika, enota Maribor, mag. Vinko Kurentom.

Najboljši tekmovalci se bodo udeležili 2. svetovnega prvenstva PingPongParkinson (PPP), ki bo septembra 2021 v Berlinu. Zahvaljujemo se vsem sponzorjem in donatorjem, ki omogočajo prepotrebno vadbo za naše bolnike.

Napisal: Vinko Kurent

Foto: Andrej Petelinšek; Večer.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh